En meget vigtig del af enhver træning er træning af balancen! Står du tilmed over for en genoptræning, ja, så er der ingen vej udenom - balancetræning er vejen frem! Et godt træningsredskab til dette er fx vippebrættet, da det træner fodens muskler, ankler og knæled og dermed forebygger skader.

Vippebrættet styrker din stabiliserende muskulatur og øger din reaktionsevne, koordinationsevne og balanceevne. Alt sammen noget, som din krop vil elske, at du gør for den...

Vi har tre forskellige vippebrætter, du kan vælge imellem. Det er alle gode produkter, men med hver deres fordele. Vi har et plast-vippebræt, der måler 36 cm i diameter, og fordelen ved dette er, at det kan indstilles i to forskellige højder, 5,5 cm og 9 cm. Vi har også et vippebræt, lavet af træ, der er 40 cm i diameter. Det skal også nævnes, at vi har et firkantet vippebræt, der bruges til meget kontrolleret genoptræning, da bevægebanen er mere begrænset.

Hvorfor skal man træne balancen?
Én af de nyeste undersøgelser, der er foretaget blandt håndboldpiger, konkluderer følgende (man har valgt håndboldpiger, da de er blandt de mest udsatte for knæ- og ankelskader):

1) Hvis man bruger vippebræt samt et tilrettelagt træningsprogram, kan skadesniveauet i ankler og knæ
     reduceres med op til 77 %.

2) Der er højere risiko for knæ- og ankelskader i en kampsituation. Risikoen er 4 til 5 gange højere hos
     håndboldpiger, der ikke benytter vippebræt og træningsprogram.

Genoptræning
Hvis man fx har sprængt et ledbånd i anklen, så viser en undersøgelse, at man, ved brug af vippebræt i genoptræningen, har markant mindre risiko for, at ledbåndet læderes/sprænges senere hen. Derudover styrkes fodleddets stabilitet efter skaden ved brug af balancebræt. Dette betyder, at risikoen for fremtidige skader mindskes.

Grunden til, at et vippebræt er et godt redskab, er, at det styrker og træner balance- og koordinationsevnen, hvilket er altafgørende for, at muskler og led ikke udsættes for overbelastning.

Rigtig god træning...

Vippebræt

 
Inden du smutter...


Hvis vi nu tilbød dig 10% rabat i webshoppen,
kunne vi så lokke dig til at bruge ca. 1 minut på nogle spørgsmål? 

Vi er jo så nysgerrige efter at høre, hvorfor du ikke købte noget ☺.