Balancetræning er en enormt vigtig træningsform at vedligeholde - for ung såvel som for gammel! Balance handler i bund og grund om stabilitet, og det er derfor yderst vigtigt, at der er stabilitet omkring alle led, så man ikke kommer til skade.

Det er ikke kun, når du træner, at det er vigtigt, at du har en god balanceevne; du har ligeledes behov for stabilitet i selv de mindste dagligdagsting. Du bør træne din stabilitet og balance både statisk og dynamisk, da begge dele er lige vigtige.

Hos Shapeup.dk har vi nogle forskellige produkter, der er helt fantastiske til netop dette formål. Uanset hvilket produkt du vælger, vil det være yderst effektivt til fx genoptræning, balancetræning og koordinationstræning.

De forskellige balanceprodukter, vi har, er følgende:
Vippebræt
BOSU

Vi har tre forskellige slags vippebrætter med hver deres fordele. Vi har et plast-vippebræt, der er 36 cm i diameter, og som kan indstilles i to forskellige højder, 5,5 cm og 9 cm. Vi har også et vippebræt, lavet af træ, med en diameter på 40 cm. Sidst, men ikke mindst, har vi et firkantet vippebræt, der bruges til meget kontrolleret genoptræning.

Vi har derudover også et andet balanceprodukt kaldet BOSU, der er perfekt til rehabilitering. På denne BOSU kan man træne dynamisk stabilitet, bl.a. løb, hop og retningskift på ustabilt underlag. Til dem, der ikke helt ved, hvad en BOSU er, så består den af en blå kuppel, der skal pumpes op, og en bund, der er skridsikker. Der medfølger pumpe til at justere luften med.

Fordelen ved en BOSU, frem for et vippebræt, er, at en BOSU udfordrer din krop på stort set alle områder og er mange forskellige træningsredskaber i ét. Det er bl.a. både en mini-trampolin, et vippebræt, en stepbænk og en balancepude. BOSU'en kan bruges som redskab alene eller sammen med andre typer af træningsredskaber.

Ud over balancetræning har BOSU'en et enestående ry for at bidrage til en hård og effektiv konditionstræning, der giver resultater.

Rigtig god træning...

Balance